jueves, 12 de marzo de 2009

Teatro y Asociaciones de Sordos




El teatro en Cataluña está muy desarrollado en principalmente la Asociación de Sordos Cerecusor de la que voy a poner una breve historia, así como algunas fotos de carteles de teatro en general




El Centre Recreatiu Cultural de Sords, conegut actualment com a CERECUSOR, va ésser fundat l’any 1941 pel Sr. Pedro Segimón: Fundador i President. El nom amb el que va aparèixer l’Entitat va ser “Acción Católica Nacional de Sordomudos”, Entitat sense ànim de lucre dedicada plenament a la promoció i a la integració social de les Persones Sordes, Hipoacúsiques i Sordcegues

Aquest any 2009 l’Entitat celebrarà el 68è aniversari amb la col·laboració i dedicació de totes les persones sòcies que durant aquests anys han lluitat en defensa i representació del col·lectiu de Persones Sordes de tot Catalunya. Esperem que la celebració del 68è Aniversari de l’Associació, sigui per a tots i per totes, un motiu d’orgull i satisfacció i una mostra de la consolidació de l’Entitat i del treball realitzat dirigit a les Persones Sordes.

Aprofito aquesta oportunitat per animar a totes aquelles persones que vulguin continuar o iniciar un treball a favor de les Persones Sordes a que ens unim ara, par tal d’aconseguir els nostres objectius.

Els següents:

* Millorar la qualitat de vida de les Persones Sordes, Hipoacúsiques i Sordcegues i defensar els seus drets en general, procurant una total integració i participació a la societat.
* Lluitar per la completa eliminació de les barreres de comunicació.
* Assumir la defensa i la representació d’aquells sectors que presenten una realitat específica dins de la Comunitat Sorda per motius de gènere, edat, discapacitat, orientació sexual, ètnia, etc. i totes aquelles persones amb dificultats per motius d’aïllament rural, desplaçaments migratoris o altres causes que la societat generi.
* Fomentar la promoció social, individual i col·lectiva dels i de les nostres socis i sòcies promovent l’organització de cursos de diversa índole.
* Recolzar les actuacions que es duguin a terme des de diferents Federacions per tal d’aconseguir el reconeixement legal de les Persones Sordes.
* Promoure l’accés a la formació i al treball de les Persones Sordes en igualtat d’oportunitats amb la resta de la ciutadania.

No hay comentarios: